"Братушкам" не залишили вибору: Сербії доведеться запровадити санкції проти РФ для вступу до ЄС

Сербії для вступу до Євросоюзу доведеться не лише провести необхідні реформи, а й запровадити санкції проти країни-агресора Росії. Про це сказав єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Олівер Варгеї в інтерв'ю Euronews.

"Не думаю, що у них (Сербії – ред.) є право не приєднатися до санкцій. Ми бачимо, що Сербія – в особливому становищі, порівняно з іншими членами Західних Балкан", – сказав Варгії.
При цьому він нагадав, що Сербія ще має завершити роботу за лінією "Белградсько-Приштинського діалогу", щоб досягти угоди про умови співіснування.
"Ми бачимо, що вразливість Сербії щодо російського впливу набагато вища. Ми не повинні забувати, що ця країна – наш союзник, ми так і повинні ставитись до Сербії. Вона голосувала разом з нами на всіх сесіях Генеральної Асамблеї ООН, засудивши Росію за її дії в Україні. Для мене це дуже сильний політичний сигнал", – наголосив Варгеї.
Раніше президент Сербії Олександр Вучич назвав ЄС стратегічним шляхом для Сербії. Він визнав, що без європейських інвестицій та політико-правового оточення його країна не змогла б досягти нічого.
При цьому Вучич заявляв, що Сербія не запроваджуватиме санкції проти Росії через війну проти України. За його словами, це відбудеться лише якщо над Белградом "нависне дамоклів меч".

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...