Брешуть, як дихають: У Міноборони РФ заявили, що дрони по кораблях ЧФ запустили з цивільного "зернового" судна

Міністерство оборони Росії заявило, що безпілотники, які атакували кораблі Чорноморського флоту в окупованому Севастополі 29 жовтня 2022 року, могли бути запущені з борту цивільного "зернового" судна в районі Одеси. Про повідомлила прес-служба Міноборони РФ, передають Патріоти України.

До такого висновку в Росії дійшли на підставі "аналізу навігаційних модулів морських безпілотників". В Міноборони РФ наголосили, що уламки морських безпілотників було піднято на поверхню, після чого російські фахівці провели ретельну експертизу їхніх навігаційних модулів канадського виробництва.

"Морські безпілотники рухалися зоною безпеки "зернового коридору", після чого змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі. Водночас координати руху одного з морських безпілотників вказують точку старту в морській акваторії зони безпеки "зернового коридору" в Чорному морі. На думку фахівців, це може свідчити про попередній запуск цього апарату з борту одного з цивільних суден, зафрахтованих Києвом або його західними покровителями для вивезення сільськогосподарської продукції з морських портів України", – зазначили в російському відомстві.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....