Британці порахували, скільки новітніх вертольотів Ка-52 було збито українцями і скільки залишилось в армії загарбників

ВПК держави-агресора не в змозі випускати цю авіатехніку без західних комплектуючих.

Російська федерація не має переваги у повітрі й почастішали випадки, коли її бійці ризикують вертольотами на полі бою. Відомо, що країна-терористка втратила більше чверті наявних у неї гелікоптерів Ка-52 «Алігатор», повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«З моменту вторгнення в Україну було зафіксовано щонайменше 23 підтверджені втрати російських ударних вертольотів Ка-52 "Хокум“. Це становить понад 25% діючого парку ВПС росії, який налічує 90 Ка-52, і майже половину загальних втрат російських вертольотів в Україні. Російські ударні вертольоти, ймовірно, особливо постраждали від українських переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК), в той час як вертольоти часто працюють в умовах менш постійного прикриття з боку бойових літаків, ніж це передбачається російською військовою доктриною».

Росія все ще не в змозі підтримувати достатню перевагу в повітрі, щоб надійно здійснювати ефективну авіаційну підтримку поблизу лінії фронту, а її артилерійські боєприпаси закінчуються. За даними розвідки, російське командування, ймовірно, все частіше вдається до проведення місій ударних вертольотів з високим ступенем ризику як до одного з небагатьох доступних варіантів забезпечення безпосередньої підтримки військ у бою.

Більше ніяких "червоних ліній": Україна може бити британською зброєю по цілях всередині РФ - Камерон

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:05

Уряд Його Величності обіцяє 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів) щорічної військової допомоги Україні. Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях на території Росії, адже Москва б’є по українській те...

"Циркон", "Онікс", "Калібр" та Х-69: Які запаси ракет є у Росії та що відомо про динаміку їхнього виробництва

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:56

У Росії в запасі є десятки гіперзвукових "Цирконів" та керованих Х-69, а також сотні крилатих "Оніксів" і "Калібрів". Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, скільки орієнтовно ракет залишилось у країни-агресорки. Про це йд...