Буданов розповів, скільки дронів РФ закупила в Ірану і як можна захистити Україну від атак

Росія закупила в Ірану 1750 бойових безпілотників і чекає на постачання нових партій. Для мінімізації загрози, яку несуть іранські дрони, Україні потрібні серйозні системи ППО. Про це в інтерв'ю проєкту Орестократія розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов, передають Патріоти України.

"Сам факт переходу РФ на використання іноземних дронів – це вже сам по собі неординарний випадок для Росії, скажімо так. Цьому "сприяла" низька точність російських ракет, а також мала їхня кількість", – пояснив він.

Буданов додав, що Росія не може виготовляти в достатній кількості нові ракети, а від запасів, з якими вона увійшла у війну 24 лютого, залишилося близько 30%. Так, за багатьма найменуваннями кількість ракет впала нижче критичного рівня.

Згідно з концепцією безпеки, РФ тепер повністю ігнорує власну обороноздатність. "За ракетами "Іскандер" вони вже наблизилися до позначки 13% наявності ракет. Концепцією заборонено опускатися нижче 30%, але війна вносить свої корективи", – сказав Буданов.

Він додав, що іранські дрони не можуть за своїми характеристиками замінити ракети, але зараз їх у Росії достатньо, і вони точніші. "Перша партія була замовлена в кількості 1750 дронів, далі були нові замовлення, але швидкість їх виробництва і доставки в Росію – це ж не одномоментний процес", – розповів начальник ГУР.

За його словами, наразі захисники України збивають близько 70% іранських безпілотників. Надання Ізраїлем гвинтівок для збивання дронів фактично не допоможе підвищити відсоток знищення – необхідні серйозні системи ППО:

"Кількості систем ППО, що нам поставляється, абсолютно мало для того, щоб повністю зняти ракетну загрозу. Однак наша вітчизняна оборонна промисловість працює над вирішенням цього питання. Крім того, ми шукаємо, де можна купити будь-які системи ППО в світі… і щось нам постачається".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...