Буде воювати до останнього солдата: Путін не готовий закінчувати війну проти України та хоче перемогти, - ISW

Російський диктатор Володимир Путін не готовий закінчувати війну в Україні та сідати за стіл переговорів. Його висловлювання свідчать про те, що він продовжує переслідувати цілі, заради яких віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну. Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному звіті, передають Патріоти України.

Експерти зазначили, що глава Кремля під час зустрічі з представниками спецслужб СНД знову просував пропагандистські тези.

"Путін заявляв, що "Україна втратила суверенітет" і "США використовують Україну як таран" проти Росії, Союзної держави Росії та Білорусі, ОДКБ і СНД", - йдеться у повідомленні ISW.

Висловлювання Путіна підтримав і спікер Держдуми В'ячеслав Володін. Депутат говорив, що "Україна окупована НАТО" і "стала колонією США".

В Інституті вивчення війни зазначили, що така риторика несумісна з переговорами на рівноправній основі про припинення вогню, не кажучи вже про закінчення війни.

"Натомість це рішуче свідчить про те, що Кремль все ще прагне до військової перемоги в Україні та зміни влади в Києві, що вплинуло б на переорієнтацію України від Заходу. Це також вказує на те, що цілі Путіна виходять за межі території, яку він намагався анексувати", - додали аналітики.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...