"Буду вас по-братськи консультувати": Захарова назвала "безглуздим набором літер" заяву Зеленського про повернення РФ у G8

У МЗС РФ вказали на нібито неправильне використання Володимиром Зеленським термінів "дипломатія" і "порядок денний".

Марія Захарова. Фото: Рейтерс.

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали "безглуздим набором літер" заяву президента України Володимира Зеленського про повернення РФ у "Велику сімку". Про це написала прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Аргументуючи таку думку, Захарова вказала на нібито неправильне використання термінів "дипломатія" і "порядок денний". За її словами, дипломатія - "це діяльність держави по здійсненню цілей і завдань власної зовнішньої політики, а також захисту інтересів країни і її громадян за кордоном". "Дипломатія є засобом здійснення зовнішньої політики держав. А ось міжнародні відносини - середовищем, де цей засіб, цей інструмент застосовується. Тому держава не може "знову зайняти своє місце в порядку денному дипломатії", - додає Захарова.

Вона також зазначила, що слова Зеленського про готовність Росії "знову зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії" не тільки неграмотно сформульовані, але і не відповідають дійсності, оскільки російська делегація не припиняла своєї роботи в Раді безпеки ООН - найвищому майданчику міжнародних відносин.

"Перебувати в порядку денному (в даному разі, мабуть, малося на увазі центральних світових форумів) - означає те, що учасники форуму обговорюють державу. Росію "сімка" обговорює регулярно. Тому й ця думка сформульована неграмотно", - зазначила прес-секретар МЗС Росії.

"Якщо під "високою дипломатією" Ваші радники розуміють міжнародні майданчики, форуми і клуби, то найвищим є все-таки Радбез ООН, де Росія бере участь і у формуванні порядку денного і в реалізації світової політики. Не треба ображати центральний орган Організації Об'єднаних Націй, чиї рішення є обов'язковими для виконання", - написала Захарова. Також вона зазначила, що від Зеленського "чекають сигналів" і пообіцяла "по-братськи" консультувати президента України. "Буду Вас по-братськи періодично консультувати, поки Ви не укомплектували МЗС України. А то навіть ніяково: ніби, знову ж по-братськи, хотіли нас потролити, а вийшло як завжди, хоча і по-братськи", - підсумувала представниця російського МЗС.

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...