Будуть великі події: Експерт заінтригував ймовірним союзом Туреччини і Азербайджану проти Ірану

Іран, який наразі підтримує Росію, зокрема і постачанням дронів-камікадзе "Shahed", стикається із непереборними проблемами як на міжнародній арені, так і всередині країни. Про це заявив російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський, інформує "24 канал", передають Патріоти України.

На його думку, зараз США зробили два позитивні кроки щодо Ірану:

  • припинили розмови про нову ядерну угоду з Тегераном;
  • зняли обмеження для Ізраїлю на можливу атаку по іранських ядерних об'єктах.

"Почекайте трохи, нас ждуть цікаві і великі події довкола Ірану", – анонсував експерт.

Піонтковський зазначив, що Україна зараз має претензії до Туреччини та до Ізраїлю щодо постачання допомоги і відносин з РФ. Тим часом між Анкарою і Ізраїлем наразі відбувається стрімке зближення, попри напружені відносини у минулому.

"Був дуже цікавий візит усього вищого ізраїльського генералітету декілька днів тому в Баку, де вони зустрічалися зі своїми колегами з Туреччини й Азербайджану. Я скажу так дещо загадково – готуються дуже серйозні події довкола Ірану. Тегеран зараз стикається із непереборними проблемами", – каже політолог.

  • Перша проблема – масштабні мітинги за права жінок в Ірані.
  • Друга – питання іранського (Південного) Азербайджану. Азербайджанці становлять близько 25% населення країни.

"Іранський Азербайджан дуже уважно стежив за фактичним об'єднанням радянського колишнього Азербайджану й Туреччини. Турки та азербайджанці не проти продовжити цей процес національного возз'єднання. Тобто, можна сказати, іранський Азербайджан зараз не проти повернутися в рідну турецько-азербайджанську гавань. Тож, Іран відповість за всі свої злочини", – сказав російський публіцист.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...