Був під домашнім арештом: З України втік обвинувачений у вбивстві журналіста під час Євромайдану

Володимир Воронков — один із обвинувачених у вбивстві 2014 року учасника Євромайдану, журналіста Василя Сергієнка — втік з-під суду під час повномасштабної війни. Про це повідомляє Українська правда, передають Патріоти України.

За інформацією джерела видання у правоохоронних органах, Воронков, ймовірно, перебуває за кордоном.

До повномасштабної війни Воронков був під нічним домашнім арештом. 2022 року він не з'явився на засідання Дарницького райсуду Києва, де розглядається справа.

Правоохоронці не мають точної інформації про те, де знаходиться чоловік. Легально він не перетинав кордон.

Як встановили силовики, з кінця лютого 2022 року сусіди не бачили обвинуваченого у будинку. У липні 2022 року Воронкова оголосили у розшук. Суд дав дозвіл на його затримання.

Розгляд справи щодо Воронкова призупинили. Під судом залишаються ще п'ять фігурантів.

Журналіста, громадського діяча Василя Сергієнка знайшли мертвим зі слідами насильницької смерті у Виграївському лісі 5 квітня 2014 року.

Слідчі встановили, що 4 квітня 2014 року у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області Сергієнка викрали з дому та вбили. На його тілі виявили 17 колото-різаних ран тулуба, різані рани шиї.

В організації викрадення, тортурах та вбивстві Сергієнка підозрюють Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражіна, Максима Русина та Романа Недибалюка, яких затримували протягом 2015-2017 років.

На початку 2020 року розслідування справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка завершили, обвинувальний акт направили до суду.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...