Час вмовлянь минув: США висунули жорсткі санкції проти учасників "Північного потоку-2"

Ті, хто допомагає підсилюватись режиму Путіна і його державі-агресору понесуть мільярдні збитки, котрі не перекрити профітом зі спорудження російських "потоків". В конгресі США спланували пакет з п'яти видів санкцій щодо учасників "Північного потоку-2".

Документ розроблений сенаторами Тедом Крузом, Джоном Баррассо, Томом Коттоном і Джин Шахін. Згідно з текстом, насамперед обмеження торкнуться зовнішніх компаній, які надають свої спеціалізовані судна для укладання труб в Балтійському морі на глибині від 100 футів, зазначають Патріоти України.

Також пропонують запроваджувати обмеження проти фізичних та юридичних осіб, які свідомо надають гарантійні або страхові послуги цим судам. Президент США може вводити більше п'яти видів санкцій, серед яких відмова кредитування або страхування, у видачі ліцензії або дозволу на експорт товарів та технологій із США, заборона американським банкам видавати позики або кредити протягом року, заборона на роботу з держборгом США і проведення платежів в зоні американської юрисдикції та угод з власністю, заборона інвестування капіталу.

США має право не укладати контракти на закупівлю товарів чи послуг іноземної особи. Директорам та акціонерам з контрольним пакетом акцій в таких компаніях може бути відмовлено у видачі візи або заборону на в'їзд в Штати.

Отже великий проект через санкції стає ще дорожчим. Оскільки для мотивації західних підрядників режиму Путіна знадобляться додаткові фінансові аргументи. Оскільки до готовності "Північного потоку-2" наразі залишається ще більше року, новий удар США може ще далі відсунути його завершення, у далеку невизначеність.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...