Чергова спроба захопити "спірні острови"? Військові кораблі Китаю вторглись у територіальні води Японії

Військових кораблі Китаю увійшли до прибережної зони островів Сенкаку у Східно-Китайському морі, які контролюються Японією. Вони не реагують на попереджувальні сигнали, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Чотири патрульні кораблі уже кілька годин перебувають в зоні, яку Японія вважає своїми територіальними водами. Японська берегова охорона направила кілька попереджень із вимогами покинути зону, однак будь-яких інших дій поки що не робить.

Китай не полишає спроб захопити "спірні острови"

Нагадаємо, що Китай не визнає встановлену Японією межу між економічними зонами у Східно-Китайському морі та вимагає віддати йому острови Дяоюйдао.

До 1895 року острови належали імперіалістичному Китаю, але після програшу у війні з Японією, контроль над ними отримало Токіо. У адміністративному устрої острова Секаку входять до південної префектури Окінава.

Китайські кораблі систематично входять у води Японії

Китайські кораблі уже не вперше демонстративно заходять у прибережну зону біля островів Сенкаку і проводять там кілька годин, після чого повертаються в нейтральні води. Наголосимо, що досі це не призводило до озброєних інцидентів.

Японія та США намагаються запобігти загостренню

12 травня в Токіо відбувся саміт Японія – ЄС. У підсумках саміту висловлювалося занепокоєння посиленням активності китайських військових у Східно-Китайському морі, зокрема у Сенкаку. Водночас у МЗС Китаю заявили, що острови є невід'ємною частиною країни.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...