Чергова спроба захопити "спірні острови"? Військові кораблі Китаю вторглись у територіальні води Японії

Військових кораблі Китаю увійшли до прибережної зони островів Сенкаку у Східно-Китайському морі, які контролюються Японією. Вони не реагують на попереджувальні сигнали, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Чотири патрульні кораблі уже кілька годин перебувають в зоні, яку Японія вважає своїми територіальними водами. Японська берегова охорона направила кілька попереджень із вимогами покинути зону, однак будь-яких інших дій поки що не робить.

Китай не полишає спроб захопити "спірні острови"

Нагадаємо, що Китай не визнає встановлену Японією межу між економічними зонами у Східно-Китайському морі та вимагає віддати йому острови Дяоюйдао.

До 1895 року острови належали імперіалістичному Китаю, але після програшу у війні з Японією, контроль над ними отримало Токіо. У адміністративному устрої острова Секаку входять до південної префектури Окінава.

Китайські кораблі систематично входять у води Японії

Китайські кораблі уже не вперше демонстративно заходять у прибережну зону біля островів Сенкаку і проводять там кілька годин, після чого повертаються в нейтральні води. Наголосимо, що досі це не призводило до озброєних інцидентів.

Японія та США намагаються запобігти загостренню

12 травня в Токіо відбувся саміт Японія – ЄС. У підсумках саміту висловлювалося занепокоєння посиленням активності китайських військових у Східно-Китайському морі, зокрема у Сенкаку. Водночас у МЗС Китаю заявили, що острови є невід'ємною частиною країни.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...