Чергова цинічна брехня: У КМДА спростували фейк, нібито росіяни влучили ракетою у той самий будинок, що у квітні

Росіяни поширюють фейк про те, що ракетного удару по житловому будинку Києва 26 червня нібито не було. Мовляв, у новинах показують зруйновану у квітні 9-поверхівку. Проте це не відповідає дійсності, зазначають Патріоти України.

Спростував цинічні вигадки росіян заступник міського голови Києва Микола Поворозник.

Ракети влучили в сусідній житловий будинок

Посадовець зазначив, що удар був близько до багатоповерхівки в Шевченківському районі, яку атакували у квітні. Проте це не та ж будівля, оскільки минулого разу вдарили по 25-поверховому житловому будинку. "Це не той самий будинок, а поруч. Але це один і той же самий житловий квартал", – пояснив Поворозник.

Також він прокоментував звуки схожі на вибухи під час тривоги, яка була вже через кілька годин після влучання ракет. Тоді жителі Києва чули лише роботу протиповітряної оборони.

Росіяни поширюють фейки про обстріл Києва 26 червня

Кремлівська пропаганда одразу почала цинічно брехати про цю подію. Медійні посіпаки путінського режиму заперечують, що їхня армія влучила в 9-поверхівку, де жили люди. Мовляв, били по військовому об'єкту, а показний будинок "взагалі був закинутий".

Вони якраз і поширюють інформацію, що це той дім, який був атакований раніше. Тобто переконують, що рятувальники прийшли на місце події та почали "розігрувати сценку" з акторами.

Та це не той випадок, коли брехня ворожих пропагандистів просто смішна. У Києві 26 червня був скоєний черговий воєнний злочин російської армії. Вони били високоточними ракетами зі стратегічних бомбардувальників. Били спеціально туди, де були сім'ї з дітьми, а росіяни почали глузувати з цього в соцмережах.

Станом на вечір відомо вже про 6 людей, які зазнали порань у власних домівках. Серед них була маленька дівчинка, яку дістали з-під завалів. 7-річній дитині знадобилася негайна операція. Також уже відомо про одного загиблого, якого знайшли на місці влучання ракети.

Джерело: 24 канал

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...