Черговий "сюрприз" для окупантів: Велика Британія передасть Україні підводні безпілотники

Україна продовжує отримувати зброю від міжнародних партнерів. Так, Лондон передасть нашій державі підводні безпілотники. Вони здатні виконувати свою роботу на глибині до 100 метрів. На сайті Міноборони Великої Британії з'явилося повідомлення, передають Патріоти України.

У ньому йдеться про те, що наша держава від Лондона отримає чергову військову допомогу. Цього разу мовиться про підводні безпілотники. Але нас забезпечать не лише гаджетами, а й навчать українських військових ними користуватися.

Так, найближчими місяцями наших військових відправлять на навчання. Десятки захисників України опановуватимуть використання підводних безпілотників. Пристрої ці потрібні задля того, щоб виявляти міни й інші вибухонебезпечні предмети.

Передбачено, що нашій державі відправлять шість таких безпілотників. Три з них вирушать зі складу у Великій Британії, а решту ще мають закупити.

Чим особливі ці безпілотники

Передовсім такі пристрої створені для роботи у мілководних прибережних умовах. Ефективна глибина їхнього застосування – 100 метрів. В таких умовах безпілотники можуть не лише виявляти, а й визначати місце розташування міни й ідентифікувати її. Для цього пристрої оснащені цілим набором датчиків.

Тим часом у паралельній реальності росіяни забезпечують своїх військових нікудишнім захистом. Наші захисники затрофеїли ворожу машину, а разом із нею – бронежилети. І саме вони шокували найбільше.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...