Чого боїться Меркель на виборах в Україні, - Suddeutsche Zeitung

Коли канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала Київ у листопаді, її запитали, хто, на її думку, довше обійматиме свою посаду: вона чи український президент Петро Порошенко. Меркель тоді дала дипломатичну відповідь, сказавши, що вона не втручається у вибори в Україні. Однак, вона все ж це робить. Про це пише Suddeutsche Zeitung, нагадуючи про візит Петра Порошенка в Берлін перед другим туром, в якому йому доведеться змагатися з комедійним актором Володимиром Зеленським, повідомляють Патріоти України.

«Ми збудували дуже тісні відносини за останні роки», - сказала канцлер під час спільної прес-конференції.

Потім вона перелічила досягнення за цей час: від угоди про асоціацію між Україною і ЄС до безвізових подорожей для українців. Меркель уточнила, що хоч в деяких питаннях був реальний успіх, «у багатьох інших досі належить багато зробити».

Видання зауважує, що Порошенку потрібна будь-яка допомога. Його опонент – політичний новачок, який чітко обійшов його під час першого туру виборів. Візит в Берлін допомагає йому ще раз показати себе українцям в ролі досвідченого лідера і державника. Він наголосив, що це вже його 16 зустріч з Меркель. Ніколи раніше діалог з Німеччиною не був таким інтенсивним. Порошенко дякував німецькому канцлеру за її роль у захисті українського суверенітету і територіальної цілісності у війні з Росією. За його словами, її внесок «не можна переоцінити».

Видання нагадує, що на тлі вторгнення Росії в Україну Порошенко отримав підтримку з боку багатьох лідерів Заходу. Хоча часто вони були роздратовані надто повільними темпами боротьби з корупцією. Навіть Меркель навряд чи можна назвати великою шанувальницею нинішнього президента. Однак, здається, вона переживає за долю Мінських угод в разі перемоги Зеленського. Видання підкреслює, що ці домовленості, хоч і майже не були виконані, значною мірою стали «Домовленостями Меркель».

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...