Чому ЗСУ обрали саме Суджу для наступу на території РФ: OSINT-аналітик дав пояснення

Місто Суджа в Курській області - це останній хаб експорту російського газу до Європи. Також це транспортний хаб російського угруповання "Північ": через це місто проходить залізнична гілка до Бєлгорода, яка має важливе значення для постачання військ на харківському напрямку, передають Патріоти України.

Так вважає OSINT-аналітик Intelschizo. Він припускає: якщо Україні вдасться зайняти всю територію поряд з містом, це порушить військову логістику Росії.

На будівлях влади у Суджі українські прапори. Й не лише там. Наразі не менше 350 км² території Курської області вже під контролем Сил оборони України, підрахували російські пропагандисти. В їх повідомленнях, навіть самих бравурних, багато розпачу. Проте ніхто з них не знає, чому "денацифікацію" Росії Україна почала саме з Суджу.

Річ у тім, що вибити українські війська саме з цієї частини області може бути складно. Зокрема тому, що територія між містом та кордоном знаходиться на височині, наголошує Intelschizo.

Зайнята височина, розташована північніше міста Суджа, надасть ЗСУ вогневий контроль над логістикою угруповання окупантів "Північ", стверджує аналітик. Окрім логістики, українські захисники порушать ворожу GLOC (ground lines of communication, тобто з наземні лінії комунікації).

Також Intelschizo звертає увагу, що в Суджі перехрещується кілька залізничних шляхів РФ. Через них ідуть боєприпаси та інші військові вантажі у Бєлгород.

І третя причина: через Суджу проходить російський газопровід, яким раніше транспортували газ у Європу. Intelschizo звертає увагу, що хоча ця гілка наразі не працює, все одно контроль над нею є "гарним пропагандистським кроком".

Своєю чергою інші OSINT-аналітики звертають увагу на очевидну причину операції в Курській області. Це тил угруповання російської армії, яке атакує на Харківському напрямку. Угруповання складається з чотирьох частин: дві атакують Глибоке і Вовчанськ на північ від Харкова, одна стоїть біля Грайворона, ще одна біля Суджі.

Таким чином українські захисники не лише порушують логістику всього угруповання, але й фактично розрізають його на частини.

Росіяни скинули потужну бомбу на Селидове, Донецької області. Пошкоджено 20 багатоповерхівок. Серед цивільних багато поранених, є загиблі

четвер, 8 серпень 2024, 23:55

У четвер ввечері російські війська скинули на місто Селидове в Донецькій області планерну авіабомбу, внаслідок чого загинули двоє людей, ще 11 дістали поранення. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін у соцме...

Через обстріл ЗСУ палає російський Бєлгород (фото, відео)

четвер, 8 серпень 2024, 23:40

Після обстрілу в Бєлгороді виникла пожежа, яку видно з усіх районів міста. РосЗМІ не повідомляють подробиці та кількість постраждалих, зазначають Патріоти України. . Вдень 8 серпня під час повітряної тривоги в Бєлгороді (РФ) зафіксовано "приліт". Про ...