Чи допомагають відкриті вікна при обстрілі: Жданов розкрив важливі подробиці

Під час обстрілу вкрай важливо, відкриті вікна у квартирі чи ні. Якщо на момент вибуху вони закриті, то надлишковий тиск ударної хвилі зносить вікна як перешкоду на своєму шляху. В результаті вони вилітають. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму Youtube-каналі, передають Патріоти України.

Особливо вразливі вікна старого типу з тонким склом, уточнив він. "Якщо на момент вибуху вікно відкрито навстіж, а не під кутом, і вплив ударної хвилі буде тільки на торцеву частину рами, то в цьому випадку скло залишиться цілим. Але не забувайте, що тоді в квартиру влетить ударна хвиля. І все, що там стоїть там на столі, скло в серванті, люстра, що висить у цій кімнаті - це все буде знесено ударною хвилею", - пояснив він.

Жданов також нагадав про важливість заклеювання скла хрест-навхрест. "У цьому випадку ви створюєте ефект триплексу-скла, покритого плівкою. Скло подробиться від ударної хвилі, але воно не розлетиться осколками, які поранять вас. Воно може залишитися на скотчі, який ви наклеїте на скло і тим самим створити менше небезпеки в пораненні людей, які знаходяться всередині цього приміщення", - додав він.

Як відомо, в результаті російських обстрілів в Україні пошкоджуються і руйнуються тисячі житлових будинків, адміністративних будівель і закладів охорони здоров'я, освіти та інших сфер. Крім того, чимало будівель в радіусі вибухів залишаються без скла.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...