Чи є загроза ворожого наступу з півночі? У ДПСУ пояснили ситуацію

Наразі російські окупанти не розгортають додаткові сили поблизу кордону з Сумською областю. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в етері телемарафону, передають Патріоти України.

«У напрямку кордону з Білоруссю ситуація незмінна, за останній час не бачимо такої суттєвої загрози, ми не бачимо і переміщення поряд нашого кордону з того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій», – зауважив посадовець.

Водночас він нагадав, що росіяни, як і раніше, щодня обстрілюють Чернігівщину, Сумщину та Харківщину. «Чернігівська та Сумська області – це щоденні обстріли, як і Харківська область. Більшість обстрілів, якщо порівнювати Чернігівську і Сумську області, припадає на Сумську», – зазначив Демченко.

Речник ДПСУ пояснив, що саме на Сумщині ворог використовує артилерію, авіацію, а також ударні дрони для того, щоб здійснювати удари по території України.

«Більшість з них припадає саме по населених пунктах, через що можу сказати, що Росія продовжує підтверджувати свій статус країни-терористки, адже цілить по мирних людях... Якихось дій, які б Росія могла вчиняти щодо розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області, на цей час ми не фіксуємо», - повідомив Демченко.

Це так "по-рускі" Терор під час Олімпіади посилюється. Главі МВС Франції надіслали листа, який був заражений збудником чуми – ЗМІ

понеділок, 29 липень 2024, 0:30

На ім'я міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена було надіслано лист із чорним порошком, який показав незначну позитивну реакцію на збудник чуми, передають Патріоти України з посиланням на Le Parisien. Підозрілий лист було виявлено в суботу...

"Так само, як ми увійшли в Карабах і Лівію": Ердоган пригрозив Ізраїлю вторгненням, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 23:46

"Султан" переходить "червону лінію" системи безпеки США: Країна НАТО грозиться війною головному союзнику Сполучених Штатів на Близькому Сході. Турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив Ізраїлю вторгненням з боку Туреччини. Про це він заявив на пар...