Чи можна перехопити та знищити іранські балістичні ракети - відповідь військового експерта

Росіяни можуть розміщувати іранські балістичні ракети на території Білорусі. Через це українські військові можуть піти на прямі атаки. Про це для "24 каналу" сказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу Роман Світан, передають Патріоти України.

"Будь-які ракети знищуються в трьох точках. Тобто на заводах, де їх виготовляють, на точках запуску і найнебезпечніше – знищувати в повітрі. Нам треба буде застосовувати сили розвідки й знищувати заводи в Ірані", – розповів Світан.

Перехопити реально

За словами Світана, точки запуску найчастіше розташовуються в районі аеродромів, полігонів. Тоді треба брати до уваги, що доведеться обстрілювати й знищувати ракети на території Білорусі. Військовий експерт, зазначив, що перехоплювати ці іранські боєприпаси дуже важко.

Це балістичні ракети малої дальності. Там понад пів тонни заряду. Великі швидкості на етапі зниження. Проте перехопити її реально. Нам треба просто збільшувати кількість зенітно-ракетних комплексів. Це єдиний варіант, – вважає Світан.

Невідомо, скільки ракет виготовив Іран

Військовий експерт сказав, що треба розуміти кількість іранських ракет. Росія понад 7 років виготовляла "Іскандери", але створила лише кілька сотень.

"Приблизно 700 вже по нас запустили. Не думаю, що Іран має більше, ніж змогла виготовити Росія. Також якість самих ракет викликає питання, але для нас це добре", – розповів Світан.

На його думку, наші військові можуть піти на прямі атаки по території Білорусі, оскільки іранські ракети несуть велику загрозу. Крім цього, як зазначив Світан, окупанти битимуть тепер не по військових об'єктах. Ворог намагатиметься зруйнувати залізницю та мости.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...