Чи зможе Україна збивати всі іранські дрони-камікадзе - відповідь військового експерта

В останні тижні країна-агресор Росія посилила атаки на Україну за допомогою іранських дронів-камікадзе "Шахед-136". Люди почали збивати їх у тому числі самостійно за допомогою стрілецької зброї. При цьому більшу частину в небі знищують сили ППО, однак і руйнування, і жертви в Україні є, передають Патріоти України.

Військовий експерт Петро Черник вважає, що наша країна в будь-якому випадку, докладаючи всіх можливих зусиль, не зможе збивати абсолютно всіх безпілотників ворога. Свою думку він озвучив в інтерв'ю ТСН.ua.

"Україна не може збивати всі іранські дрони. Не буде 100%. Так не буває. Це дуже небезпечна риторика. Навіть "Залізний купол" не здатний перехопити ракети, які випускають палестинці. І якщо ми піднімемо самі собі планку, мовляв, завтра ми зможемо збивати всі безпілотники, а потім будуть прильоти, то цього не станеться. Жодна ППО світу на 100% не може захистити, тому що противник також навчається. Для того, щоб їх збити потрібна потужна артилерія. "Гепарди", наприклад, і вчитися правильно визначати їхні координати", – додав Черник.

Експерт закликав не фотографувати безпілотників, особливо з номерами. "Тому що тоді ворог зрозуміє, який з них долетів, а який ні і буде вчитися на своїх помилках. Адже ми теж будемо вчитися їх збивати, але ще раз підкреслюю – не створюйте ілюзії, що все можна збити. Філософія одна – забезпечити себе безпекою". ", – сказав Черник.

Тим часом він додав, що 90% БПЛА Україна навчилася збивати. Якщо зважити на те, що в Ірані, за його словами, не може бути конвеєрного виробництва дронів, то можна сподіватися, що вони скоро закінчаться і таких частих атак не буде.

"Іран сам перебуває під великими санкціями. І нагадаю, що практично все їхнє озброєння, все ті ж "Шахеди" – є або клонами, або продовженням лінійки, в першу чергу, китайських розробок. Чи може Іран поставити таке озброєння на великий конвеєр, на мій погляд, ні. Так, "Шахеди" досить чутливі для нас, але 90% з них ми навчилися збивати. І я думаю, що це кілька сотень, може, 500-600, ну до 700 машин, не більше", – зазначив експерт. Крім того, він зазначив, що Україна очікує на нові поставки високоточних ракет, які допоможуть покращити ситуацію

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...