Дали собі "моральне право": Після перемоги в Молдові Санду в Москві заговорили про висадку десанту поблизу Одеси

На думку Костянтина Сівкова, після багаторічного затишшя в Придністров'ї Санду може зважитися на загострення ситуації і підтримає військовий сценарій.

Російський військовий експерт Костянтин Сівков назвав перемогу Маї Санду ударом для Кремля - зміна політичної еліти може відбитися на відносинах з Москвою, передають Патріоти України.

Крім цього, Кишинів може зробити новий підхід в питанні вирішення придністровської проблеми. На думку Сівкова, після багаторічного затишшя в Придністров'ї Санду може зважитися на загострення ситуації і підтримає військовий сценарій. Зокрема, мова може йти про повну блокаду території. В такому випадку Москві доведеться вибирати один з двох можливих сценаріїв: відступити і здати Придністров'я або розробити військову стратегію. Сівков уточнив, що Москва буде мати моральне право на проведення військової операції, так як в ПМР багато жителів отримали російське громадянство, а в регіоні розміщений російський миротворчий контингент.

"Єдиний варіант вирішення проблеми Придністров'я - висадка десанту в районі Одеси, прорив над Дністром. Бригада морської піхоти РФ цю задачу вирішить легко", - заявив Сівков.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...