Данія створює фонд на $1 мільярд для додаткової допомоги Україні

Уряд Данії та більшість партій у національному парламенті домовилися про створення фонду у розмірі 7 млрд данських крон ($1 млрд) для цивільної, військової та економічної допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів Данії.

"Сьогоднішньою угодою ми виділяємо трохи більше 7 млрд данських крон додатково на допомогу Україні. Я радий, що широка більшість у данському парламенті бере на себе відповідальність і демонструє, що Данія стоїть разом з Україною. Данія вже є однією з країн, яка – порівняно з нашими розмірами – підтримує Україну найбільше. Це те, чим уряд та сторони угоди погоджуються залишатися і надалі", – сказав міністр фінансів Ніколай Ваммен.

Як додав глава МЗС Данії Ларс Льокке Расмуссен, із Українським фондом країнавиводить данську підтримку України на новий рівень.

"Це стосується не в останню чергу бізнес-сфери. Данські компанії можуть постачати багато з того, чого не вистачає Україні, наприклад, питну воду, централізоване опалення та харчі. Тому ми повинні посилити наші зусилля", – заявив він.

Зазначається, що фонд спрямований на потреби та побажання України щодо узгоджених зусиль Данії, які зосереджуватимуться на військовій, цивільній та комерційній підтримці.

Кошти фонду призначені на допомогу у 2023 році.

На додаток до цього, у 2024-2027 роках зарезервовані кошти, які можуть сприяти покриттю витрат на заміну військової техніки, пов'язану з військовими пожертвами, зробленими у 2022 і 2023 роках.

Фонд складатиметься з трьох компонентів:

  • Військова підтримка боротьби України за свободу у вигляді зброї, іншого військового обладнання та тренувальних заходів. На військову підтримку передбачено приблизно 5,4 мільярда данських крон у 2023 році.
  • Цивільна підтримка, спрямована на невідкладні гуманітарні зусилля, а також на довгострокову реконструкцію. На ці цілі зарезервовано 1,2 млрд данських крон.
  • Підтримка бізнес-ініціатив, які дають данським компаніям можливість зробити свій внесок у відновлення України. На це зарезервовано 0,4 млрд данських крон.

Як зазначив виконувач обов'язків міністра оборони Троельс Лунд Поульсен, до цього часу Данія надала Україні військову підтримку на суму близько 5 млрд данських крон, і за допомогою новоствореного Українського фонду країна прагне підтримувати високий рівень військової підтримки.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...