Данілов відверто розповів, чому не ховався у бункері навіть на початку війни

В апараті Ради національної безпеки та оборони існує специфічний підбір кадрів, тому жодної паніки в цій структурі вранці 24 лютого, коли РФ здійснила повномасштабну агресію в Україні, не було. Про це в інтерв'ю розповів секретар РНБО України Олексій Данілов, передають Патріоти України.

“Не хочу видавати таємниці, але певна кількість працівників апарату [РНБО] - це люди, які мають звання офіцерів. Тому паніки ніякої не було, все було розписано — хто чим має займатися”, - пояснив він.

За його словами, після повномасштабного вторгнення за короткий проміжок часу відбулося засідання РНБО, а потім була доповідь Данілова у Верховній Раді щодо введення воєнного стану. “Це все було відпрацьовано заздалегідь. Кожен мав розуміння, що має робити і де перебувати в той чи інший період часу”, - наголосив він.

Секретар РНБО відзначив, що такого поняття як “негативний сценарій” розвитку подій не існувало взагалі, кожен із прогнозованих сценаріїв був реакцією на ту чи іншу ситуацію. При цьому в кожному з них передбачалося, що секретар РНБО перебуває в Києві, не в одному приміщенні з президентом, у зоні, яка дозволяє комунікацію зі всіма членами Ставки і де є зв’язок. Ще одним нюансом було те, що Данілов весь час перебував “на поверхні”.

“Я жодного разу не був у бомбосховищі по особистій причині - в мене є вада, в мене клаустрофобія, я не можу знаходитися в замкнутих підземних бункерах”, - пояснив секретар РНБО.

Джерело: ТСН.ua

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...