"Давайте говорити із Орбаном зрозумілою йому мовою": В Угорщині обурились заявою Зеркаль щодо нафтопроводу "Дружба"

На тлі небажання Будапешта підтримати введення ЄС ембарго на російську нафту, в Україні натякнули, що мають свій важіль впливу на ситуацію – нафтопровід "Дружба". На цю заяву з боку нашої держави вже відреагували в Угорщині. МЗС сусідньої держави вважає неприйнятними "погрози" України стосовно цього трансконтинентального нафтопроводу. Про це заявив державний секретар закордонних справ Угорщини Тамаш Менцер, передають Патріоти України.

Угорський державний секретар закордонних справ назвав подібні заяви з боку України "шокуючими" й при цьому ницо послався на допомогу його країни українським біженцям. "Ця заява особливо шокує на тлі того факту, що Угорщина робить все можливе, щоб допомогти біженцям. До нас вже прибуло понад 730 тисяч осіб з України й Угорщина внесла незліченну кількість пропозицій про допомогу (Україні – ред.) та тим, хто досі перебуває там", – заявив Тамаш Менцер.

З-поміж іншого, угорський посадовець додав, що Будапешт не підтримає рішення Європейського Союзу, які "ставлять під загрозу енергетичну безпеку Угорщини". Менцер вкотре повторив мантру, що близько 65% нафти до його країни надходить саме з Росії, а угорські нафтопереробні заводи буцімто здатні переробляти винятково енергоресурс, що видобувається на території країни-агресорки.

З огляду на те, що Угорщина блокує нафтове ембарго у межах шостого пакету санкцій проти Росії, за словами Зеркаль, Україна могла б використати свій важіль впливу – нафтопровід "Дружба". Одне з розгалужень цієї системи постачання енергоресурсу йде через територію нашої держави окремо до Угорщини.

"На мій погляд, було б дуже доречно, якби з ним (нафтопроводом – ред.) "щось сталося"… Чи дійсно ми хочемо говорити з Орбаном тією мовою, яку він розуміє, і яку нав'язує Євросоюзу, чи ми ще не готові до цього", – підкреслила Зеркаль.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...