"Давайте не потрапляти в неї": Президент Литви заявив, що Білорусь приготувала Україні пастку

Пропозиція Білорусі без умов транспортувати українське зерно для експорту з литовських портів – пастка. При цьому зерно транспортує крізь інші країни. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа у своєму Twitter, передають Патріоти України.

"Українське зерно вже йде через Польщу та інші країни до портів Балтії. Це пастка. Давайте не потрапляти в неї", - написав Науседа

Як відомо, Білорусь – великий світовий виробник калію. Але вона постраждала від жорстких західних санкцій у 2021-2022 роках, які порушили її експорт добрив через порти Балтійського моря. Обмеження було запроваджено тому, що країна стала плацдармом для російського вторгнення в Україну.

У липні ООН та Туреччина уклали угоду з Росією та Україною про відновлення постачання зерна через Чорне море до України, які були припинені з початку війни. Також було укладено угоду про полегшення постачання продовольства та добрив із РФ.

На даний момент ООН продовжує працювати над відновленням експорту російського аміаку. Це ключовий інгредієнт добрив, який постачався трубопроводом до чорноморського порту в Україні.

Водночас, в ООН заявили, що російська війна в нашій країні посилила глобальну продовольчу кризу. Держава-терорист підштовхнула близько 47 мільйонів людей до гострого голоду.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...