"Давайте реально дивитися на речі": Генерал Кривонос пояснив, чому зброя від партнерів надходить повільно

Україна отримує західне озброєння, щоб вибивати окупантів зі своєї землі. Проте ця зброя надходить не в таких швидких темпах, як би нам хотілося. Генерал ЗСУ пояснив, чому зброя від партнерів надходить повільно. Про темпи поставки озброєння "24 каналу" розповів генерал ЗСУ, перший заступник командувача ССО у 2016 − 2019 роках Сергій Кривонос, передають Патріоти України.

Він наголосив, що поки зброя надходить до України лише одиницями, а не десятками. Генерал ЗСУ підтвердив, що США дійсно має наповнені склади технікою та зброєю, але вона призначена для їхніх бойових національних проблем і для вирішення їхніх планів.

За його словами, для забезпечення потреб України потрібно було запустити американське виробництво. "Вони це зробили, їхні підприємства почали працювати 24 на 7. Вони почали нам постачати, але ця зброя надходить не так швидко, як хочеться", – відповів він.

Кривонос каже, що за одним помахом руки це не робиться, бо це майно, техніка, продукція, і це досить нешвидкий процес на початку. Постачання, яке ми хочемо, є, але давайте реально дивитися на речі – можливо, швидшим це буде трохи пізніше. Думаю, що з другої половини осень це піде такими темпами, як нам хотілося б, – заявив генерал ЗСУ.

Але, на його думку, тут питання постане в іншому – озброєння піде, а завдання України ще встигнути підготувати людей, які вмітимуть користуватися цим озброєнням. Бо в іншому випадку ця зброя швидко стане металобрухтом.

Він уточнив, що ця зброя восени вже надходитиме за ленд-лізом. Кривонос наголосив, що наприклад, один літак обслуговує близько 50 людей. Тому навчити пілотів користуватися американськими літаками не проблема, але треба щоб наші літаки базувалися на аеродромах Польщі, Словаччини, Чехії і Румунії, які могли б обслуговувати там і злітати звідти.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...