Деградували до краю: Злий Одесит розповів про нову проблему в Росії

"У Росії нездатні відновити великі десантні кораблі (БДК) "Цезар Куніков" та "Новочеркаськ" після удару Збройних Сил України. До 2022 року, висвітлюючи проблематику російського кораблебудування, неодноразово підкреслював, що деградація технічних і технологічних процесів виробництва, поставила хрест на цілій низці можливостей цієї російської галузі", - пише військовий оглядач Олександр Коваленко (Злий Одесит) у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Наприклад, жодна російська верф на сьогодні не здатна будувати бойові, саме бойові кораблі водотоннажністю понад 10 тисяч тонн. Саме тому, коли я чув про плани росіян побудувати якийсь супер-авіаносець водотоннажністю 100 тисяч тонн, мене вкривав нестримний сміх, після чого я збирався з духом і на пальцях пояснював, чому бравурним планам ніколи не збутися.

Процеси в російському кораблебудуванні настільки деградували, що вони не здатні навіть забезпечувати своєчасний та якісний ремонт. Наприклад, на нескінченному ремонті в росії перебуває важкий атомний ракетний крейсер "Адмірал Нахімов" проєкту 1144.2М (шифр "Орлан"), який був відправлений на ремонт і модернізацію в 1997 році й продовжує їх проходити на підприємстві "Севмаш" досі. Коли він завершиться, важко сказати, адже всі анонсовані терміни практично завжди не дотримувалися і переносилися.

Аналогічна ситуація з авіанесучим крейсером "Адмірал Кузнєцов". Коли завершиться його ремонт, неможливо передбачити, але можна цілком обґрунтовано припускати, що ніколи.

Деградація до краю

Тобто можливості щодо проведення ремонтних робіт у кораблебудівній галузі Росії деградували до краю. І так чи інакше, але це починають визнавати в самій росії. Щоправда, у властивій для них манері.

Як відомо, 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська було знищено російський БДК "Саратов", а також було пошкоджено два БДК "Цезар Куніков" та "Новочеркаськ".

Водночас я наголошував, що БДК "Цезар Куніков" та "Новочеркаськ" теж можна сміливо відносити до безповоротних втрат, оскільки провести ремонтні роботи пошкоджених кораблів росіяни не зможуть.

І ось, через п'ять місяців, у Росії почали визнавати свою нездатність проводити ремонтні роботи на даних БДК.

Тобто, винно не кораблебудування, яке деградувало в Росії й не здатне проводити ремонтні роботи даних БДК, після пошкодження вогневим впливом, а "підступні" поляки. Щоправда, наявність цих форсунок на інших БДК не позначилася на їхній працездатності, а виключно на тих, що були пошкоджені після удару по порту.

Що ж, цікаве виправдання власної дефективності, звинуватити в ній когось іншого. Хоча цей стиль історично незмінний для Росії. Але головне те, що можна впевнено зі списку викреслити 2 БДК, а не ставити навпроти них питання".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...