Дехто намагався залягти на дно: СБУ нейтралізувала російську агентурну групу у Херсоні

У Херсоні Служба безпеки України успішно провела спецоперацію, під час якої було затримано трьох учасників агентурної мережі ФСБ Росії,, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Зловмисники діяли окремо, але всі вони підпорядковувалися одному куратору з Росії - Олександру Костіну, який обіймає посаду окупаційного "першого заступника міністра інформаційної політики" на тимчасово захопленій території лівобережної Херсонщини.

Завданням Костіна було не лише поширення кремлівської пропаганди, але й створення агентурних мереж у Херсоні. Для цього він залучив двох підлеглих з окупаційної "мінінформполітики", які вербували мешканців міста для збору розвідданих про переміщення та розташування українських військових.

Фігуранти передавали цю інформацію ФСБ, яка планувала використати її для підготовки ракетно-дронових ударів по українських військових позиціях та інфраструктурі. Серед основних цілей були позиції ППО, а також бази Служби безпеки, Національної поліції та прокуратури.

Російські агенти також стежили за посадовцями обласної військової адміністрації з метою залякування та погроз. Крім того, вони створили Telegram-канал для вербування нових учасників і збору інформації про українських захисників.

Однак, СБУ вдалося викрити та зупинити діяльність цієї групи. Під час обшуків були вилучені мобільні телефони та комп’ютерне обладнання, яке містило докази злочинної діяльності.

Затриманим оголошено підозру за статтями про державну зраду та несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ.

Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Дії Костіна та його спільників заочно кваліфіковані як посягання на територіальну цілісність України та державна зрада.

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...