"Демонструє високий рівень взаємної довіри": МЗС Китаю в бесіді з Лавровим повідомило про підтримку "РФ під лідерством Путіна"

Міністр закордонних справ Китаю Ван І провів телефонну розмову зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим. Під час бесіди КНР висловила підтримку РФ "під лідерством Путіна". Вона схвалила ініціативи кремлівського диктатора в "утвердженні статусу Росії як великого гравця на міжнародній арені". Про це стало відомо з комюніке, яке опублікувала китайська сторона, передають Патріоти України.

Офіційний Пекін відзначив привітання Сі Цзіньпіна від Путіна у зв'язку з його переобранням лідером Компартії КНР на третій термін. За словами Вана І, це демонструє "високий рівень взаємної довіри і підтримки між Китаєм і Росією".

"Китайська сторона також буде твердо підтримувати російську сторону під лідерством президента Путіна, в тому, щоб об'єднувати російський народ для подолання труднощів, усунення проблем, реалізації стратегічних цілей розвитку і стверджувати статус Росії як великого гравця на міжнародній арені. Китай і Росія мають легітимне право реалізувати свій шлях розвитку... Будь-які спроби заблокувати прогрес Росії і Китаю приречені на невдачу", — сказано в комюніке.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...