День дурня для Росії: 1 квітня у Чорному морі безпрецедентна кількість бойових кораблів НАТО

Росія сподівалась перетворити Чорне море на своє озеро. Однак Альянс категорично проти.

У понеділок, 1 квітня, в Чорному морі перебувають одночасно шість фрегатів 2-ї Середземноморської групи НАТО (SNMG2). Про це повідомляє головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко, зазначають Патріоти України.

«Вранці в Одесу зайшли фрегат Королівських ВМС Канади = HMCS «Toronto» (FFH 333) і фрегат ВМС Іспанії ESPS «Santa Maria» (F-81). Трохи пізніше 01.04.19 в грузинський порт Поті зайшли: флагман фрегат «HNLMS Evertsen» (Нідерланди), фрегат «TCG Yildirim» (Туреччина), фрегат «BGS DRAZKI» (Болгарія) і фрегат «ROS Regele Ferdinand» (Румунія)», - повідомив Клименко.

За його словами, це безпрецедентний випадок, коли звичайний склад SNMG2 за роки існування - 4-8 фрегатів (+ 1 корабель постачання), а сьогодні - 12 вимпелів (7 фрегатів, 4 корвета + плавбаза).

У той же час, головний редактор BlackSeaNews послався на командувача 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО Будевейна Бутса, який сказав, що з урахуванням активної агресії Росії, вони збільшують своє представництво в Чорноморському регіоні.

Кораблі НАТО залишаться в порту Поті до 4 квітня і разом з департаментом берегової охорони МВС Грузії візьмуть участь в навчаннях.

Як повідомляли раніше, в Одеський морський порт зайшли два корабля НАТО. Іспанська фрегат F81 Santa Maria і канадський FHH333 Toronto були пришвартовані до 18 і 19 причалів морвокзалу.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...