"Деталей не знаю, мене не запрошували": Зеленський - про "зернові переговори" з Росією у Туреччині

Туреччини та Росія провели перемовини щодо забезпечення експорту українського зерна з портів на Чорному морі. Проте українські представники не були запрошені на зустріч. Відповідну інформацію журналістам повідомив Президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

"Мене не запрошували. Міністр закордонних справ на сьогодні теж не запрошений", – повідомив президент України.

"Розмови про те, що Туреччина може бути посередником - є. Я говорив з Ердоганом, ми говорили й про це", – розповів Володимир Зеленський.

Він зазначив, турецька сторона наразі намагається знайти той формат, який дасть гарантії безпеки "зерновому коридору" з України. "Я думаю, що тому вони зустрічаються з росіянами, щоб Росія дала Туреччині гарантії, що з її кораблями нічого не станеться. Але деталі зустрічі мені невідомі", – акцентував Зеленський.

Долучення Білорусі

У Білорусі пропонувала організувати експорт зерно через їх територію. Проте президент зазначив, що Україна не готова розглядати цей варіант.

"Нам пропонували їхати через Білорусь залізницею. Ми навіть розуміємо, який обсяг. Але ми розуміємо, для чого нам це пропонували. Ми поки що не готові йти за цим форматом і допомагати нашим "дружнім" сусідам", – повідомив Зеленський.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...