Детальне пояснення: Чи зможуть виїхати з України чоловіки, які до війни жили та працювали за кордоном

Багатьох українських чоловіків, які працюють за кордоном, війна застала, коли вони були вдома. Через заборону виїзду за кордон багато з них залишилися без можливості заробітку, передають Патріоти України.

На час війни чоловікам призовного віку заборонили виїжджати за кордон, виключення діють лише в окремих випадках. Прикордонники пояснили, хто з громадян, які працювали за кордоном, зможуть покинути межі країни під час воєнного стану.

Хто може виїхати за кордон

24 лютого в Україні перебували дуже багато чоловіків, які працюють в інших країнах. Після введення воєнного стану та заборони чоловікам призовного віку покидати межі країни вони залишилися вдома, а економічна ситуація не завжди дозволяє знайти роботу вдома.

Прикордонники пояснили, що цю категорію громадян не внесли до постанови Кабінету Міністрів України № 57 "Про затвердження Правил перетину державного кордону громадянами України", тому виїхати за кордон вони не зможуть.

Разом з тим чоловіки можуть виїхати на місце постійного проживання в іншу країну, якщо отримали дозвіл від Державної міграційної служби, який погоджує військовий комісаріат.

Відповідно, перетнути кордон може той, хто:

  • змінив місце проживання з дотриманням усіх норм;
  • не перебуває на військовому обліку;
  • не є військовозобов'язаним.

У майбутньому закон може змінитися. Зараз у Верховній Раді є зареєстрований законопроєкт, який дозволяє виїзд чоловікам, що мають бізнес або нерухомість за кордоном, а також тим, хто буде корисніший українській економіці поза межами держави.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...