Діятиме тимчасово: В Україні хочуть прийняти "антиросійський" закон про медіа

В українському парламенті розробляють новий закон про медіа з окремим розділом, який стосується російської агресії. Про це розповіла заступник глави фракції "Слуга народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, передають Патріоти України.

За її словами, "антиросійський" розділ закону діятиме тимчасово - тільки на той період, поки Росію визнано державою-агресором. "Коли ми живемо в таких екстраординарних умовах, треба застосовувати і більш суворі заходи. Також ми пропонуємо обов'язкову реєстрацію для друкованих медіа тільки на час російської агресії. Це для того, щоб не міг кожен прийти і відкрити собі газету, а щоб був хоч якийсь контроль з боку держави", - зазначила з цього приводу Євгенія Кравчук.

Народний депутат стверджує, що новий закон про медіа необхідний з міркувань інформаційної безпеки, для дотримання якої зараз застосовують виняткові методи за рішенням РНБО. "Якби у нас було осучаснене законодавство, це можна було б зробити. Тому що у нас законодавство з кінця 90-х років, коли ще навіть інтернету не було. Закон про пресу у нас ще в УРСР був прописаний. Це все дуже застаріле" , - зазначила Євгенія Кравчук.

Джерело: Апостроф

"Не може бути й мови": Дві країни НАТО вперто тримаються за російські ЗРК і не дають їх Україні, - Forbes

вівторок, 7 травень 2024, 9:50

Як пише Forbes, Туреччина та Греція вперто тримаються за свої зенітно-ракетні комплекси російського виробництва і відмовляються передавати їх Україні попри вмовляння США, передають Патріоти України. На тлі загострення в Україні ЄС почав тиснути на Грец...

Знайшов, де шукати кохання та дружбу: На Росії арештували американського вояка, який приїхав на романтичну зустріч

вівторок, 7 травень 2024, 9:32

Минулого тижня в Росії затримали американського військовослужбовця, який приїхав у російський Владивосток на зустріч з жінкою, з якою мав романтичні стосунки, повідомляє NBCNews з посиланням на речника армії США . За словами чотирьох американських чин...