Для фінансування війни проти України: РФ таємно вивозить золото із Судану, - CNN

РФ таємно видобуває і вивозить золото з Судану за підтримки керівної у цій країні військової хунти. Дорогоцінний матеріал Кремль використовує для фінансування війни проти України. При цьому для видобутку використовується важка праця місцевого населення, часто в жахливих умовах. Про це йдеться в матеріалі CNN "Криваве золото Путіна в Судані", передають Патріоти України.

Так, повідомляється, що за кілька днів після вторгнення в Україну черговий вантажний літак РФ із золотом під виглядом упаковок із печивом вилетів з аеропорту столиці Судану міста Хартум, фактично без митної перевірки.

Це один із щонайменше 16 відомих випадків контрабанди золота з Судану, повідомляють кілька офіційних джерел CNN.

Інтерв'ю з високопосадовцями США та Судану, а також низка документів, до яких отримала доступ CNN, кажуть про складну схему розграбування багатств Судану, налагоджену Росією.

При цьому в обмін на золото Москва надала політичну та військову підтримку владі Судану, яка жорстко придушує демократичний рух у країні.

Схему курирує Євген Пригожин, відомий як "кухар Путіна". Він контролює тіньову мережу компаній, до якої входить "ЧВК Вагнера" – угруповання найманців, яке прославилося військовими злочинами в кількох країнах, де йдуть воєнні дії, в тому числі в Сирії та Центральноафриканській Республіці (ЦАР).

Принаймні один командир "ЧВК Вагнера" – Олександр Кузнєцов ("Ратібор" або "Радимир") – керував операціями на ключових підприємствах Судану з видобутку, переробки та транзиту золота.

У минулому Кузнєцов був засуджений за викрадення людей, воював у Лівії та командував штурмовою розвідротою ПВК "Вагнер" 2014 року. ЄС ввів санкції проти нього 2021 року.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...