"Дневник вел на русском языке": На Харківщині знайшли агітки окупантів із Тарасом Шевченком (фото)

27 жовтня в ліцеї села Глушківка Куп'янського району знайшли та вилучили російські підручники й плакати із портретом Тараса Шевченка. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Підручники датовані періодом окупації. Зокрема, на фото, опублікованому прокуратурою, є підручники з історії Росії для учнів 8-х класів. У кабінеті директора ліцею виявили російський прапор.

Також у ліцеї знайшли багато агітаційних плакатів із зображенням російських письменників різних часів. Серед них побачили навіть Кобзаря.

"Пропаганда РФ серед російських діячів "приписала" собі і українського поета Тараса Шевченка. На російськомовному плакаті портрет Кобзаря з написом "Дневник вёл на русском языке", — розповіли в прокуратурі.

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...

Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру

понеділок, 6 травень 2024, 10:48

Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр ...