Доказів брехні окупантів достатньо: На відео з колонії в Оленівці не ті сліди, які міг би завдати удар HIMARS, - ISW

Росіяни брешуть про удар ракетами HIMARS по колонії з українськими військовополоненими в Оленівці на Донбасі. Пошкодження від пожежі не притаманні для принципу роботи цієї реактивної системи залпового вогню, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

"Підтримувані Кремлем видання публікують відео слідчого ізолятора, на яких видно пошкодження від пожежі. Але не ті, яких міг би завдати удар HIMARS", - йдеться в повідомленні.

Експерти також зазначають, російські пропагандистські ресурси хоч і оприлюднили кадри фрагментів ракети HIMARS, але немає жодних доказів того, що ці фрагменти знайшли саме на території колонії в Оленівці. Більш детальну аналітику масового вбивства українських полонених в Оленівці аналітики обіцяють оприлюднити пізніше.

Теракт в Оленівці

Раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що російські окупанти продовжують здійснювати терористичні акти. Вони з артилерії обстріляли колонію в окупованій Оленівці Донецької області, де російська армія тримала військовополонених українських захисників.

"За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії і командування Сухопутних Військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали. Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають виключно точні удари тільки по військових російських об'єктах", - йдеться в повідомленні.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...