Донбас, заморозка конфлікту і переговори: Самусь розкрив плани Кремля щодо війни в Україні

Завдання у російських окупаційних військ одне – захопити Донецьку і Луганську області, а далі пробувати якось виходити на переговори, заявив заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь. В інтерв'ю "Главреду" він зазначив, що в Кремлі розуміють, що не мають можливості проводити стратегічні операції, і зараз вони б хотіли заморозити конфлікт, передають Патріоти України.

"Потім, користуючись заморожуванням, набрати 500 тисяч, пізніше ще 500 тисяч, і тоді спробувати ще раз. Можливо, знову полізти через Білорусь. Україна, звичайно, їм цього не дозволить зробити, тому вони будуть продовжувати довбатися на Донбасі, тому що вони думають, що це найлегше. Мовляв, їм залишилося трошки, окупують Краматорськ і Слов'янськ, і оголосять, що досягли цілей "СВО". Путін заявить, що, мовляв, ми більше нічого не хочемо, у нас є анексовані території, давайте щось вирішувати з київським режимом. Україна - нейтральна, але Росія зобов'язується там більше нічого не робити", - пояснив експерт.

За його словами, росіяни будуть намагатися заморозити конфлікт, тому що у них немає ресурсів. "Генерали доповідають Путіну про те, що потрібен перепочинок, бажано на півроку-рік, щоб набрати новий особовий склад, навчити його, підготувати техніку, нові з'єднання, корпуси – те угруповання, яке вони втратили минулого року. Тому тактично РФ свої активні дії однозначно буде продовжувати на Донбасі", - вважає Самусь.

Експерт підкреслив, що на інших напрямках у них просто немає сил. "Вони можуть спробувати піти, наприклад, на Харків, але чи можуть вони взяти місто? Очевидно, що ні. Вони можуть спробувати піти і на Чернігівську область, на Київ чи на Волинь. Теоретично все можна, але зараз у них немає угруповань, які б дозволили хоча б теоретично говорити про якісь успіхи", - підсумував експерт.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...