"Допомога потрібна зараз": Прем'єр Польщі закликав ЄС надати Україні гроші та зброю, а не просто говорити про майбутнє

Щоб вистояти у війні проти держави-терориста Росії, Україні просто зараз потрібна допомога у вигляді зброї та грошей, а не "планів". Хоча деякі європейські лідери вважають за краще говорити про майбутню післявоєнну підтримку нашої країни. Про це в інтерв'ю виданням Fakt та Bild після конференції щодо відновлення України заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передають Патріоти України.

Він закликав усі країни ЄС зосередитися зараз на питанні надання Україні більшої кількості зброї, щоб закінчити війну. "Добре говорити про майбутню підтримку, "плани Маршалла" тощо. Однак сьогодні Україна перебуває під величезним тиском, незважаючи на її нещодавні успіхи проти Росії", – нагадав Моравецький.

Він наголосив, що за останні два тижні на українські міста впало 360 російських ракет та безпілотників – окупанти навмисно руйнують електростанції та тепломережі, щоб українці взимку мерзли та голодували.

"Тому допомога потрібна зараз. Україні потрібні гроші та зброя, а не "плани"!" – наголосив польський прем'єр. Водночас, за його словами, найнадійнішими партнерами України залишаються країни східного флангу: від Фінляндії до країн Балтії, Чехія, Словаччина, Румунія.

"Вони відчувають загрозу безпосередньо від Путіна, тому чудово усвідомлюють небезпеку і всіляко підтримують Україну", – пояснив Моравецький. Водночас польський політик зазначив, що Німеччина як найбагатша країна Європи та один із найбільших експортерів зброї у світі могла б зробити набагато більше для захисту європейських цінностей.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...