"Допомога Україні - не в інтересах США": Ймовірний конкурент Трампа зробив скандальну заяву щодо нападу Росії

Губернатор Флориди Рон Десантіс, який є одним із можливих кандидатів у президенти США, заявив, що допомога Україні - не в інтересах США. Про це пише Politico, передають Патріоти України.

Можливий кандидат заявив, що захист України від вторгнення Росії не є життєво важливим інтересом США. "В той час, як у США багато життєво важливих національних інтересів — забезпечення безпеки наших кордонів, вирішення кризи готовності наших військових, досягнення енергетичної безпеки та незалежності, а також стримування економічної, культурної та військової могутності Комуністичної партії Китаю, — все більше заплутування в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним із них", – сказав Десантіс.

Попри те, що Десантіс визнав, що "метою має бути мир", він попередив, що надсилання військ або сучасної зброї, як-от винищувачі F-16 і ракети великої дальності, "ризикує втягнути Сполучені Штати в конфлікт і наблизити нас до гарячої війни між двома найбільшими ядерними державами світу".

Зазначимо, що зауваження Десантіса є рівноцінними із заявами експрезидента Дональда Трампа, який сказав, що захист України від Росії не є життєво важливим інтересом США, втім, життєво важливий для Європи. У своїй заяві Десантіс наголосив на пріоритетності оборони США, особливо на південному кордоні.

"Ми не можемо віддавати пріоритет втручанню в ескалацію зовнішньої війни над захистом нашої власної батьківщини, особливо враховуючи, що десятки тисяч американців щороку гинуть від наркотиків, які контрабандою переправляються через наш відкритий кордон, а наші арсенали зброї, критичні для нашої власної безпеки, швидко виснажуються", - сказав він.

Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

субота, 4 травень 2024, 11:49

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України. Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати ...

Велика небезпека: У ЗСУ пояснили, чому РФ обрала тактику ударів балістичними ракетами

субота, 4 травень 2024, 11:38

Росіяни обрали тактику балістичних атак по Україні з Криму. У ЗСУ розповіли, якими особливостями балістичного озброєння пояснюється тактика окупантів. Про це заявив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плет...