Дорозвідка виявила: Під час удару по аеродрому "Оленья" в російському Заполяр'ї пошкоджено два стратегічні бомбардувальники, - ГУР

Ту-22М3

Під час вибуху на військовому аеродромі "Оленья" в Мурманській області РФ пошкоджень зазнали одразу два стратегічних бомбардувальники Ту-22М3. Про це у коментарі "Радіо Свобода" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, зазначають Патріоти України.

"Мова йде про вибух над розташуванням літаків. Більше того, можу повідомити, що йде мова про пошкодження двох бортів Ту-22М3. І є відповідні номери бортові – борт №33 і борт №31. Борт №33 – це пробоїни верхньої частини фюзеляжу. І борт №31 – це також певні пошкодження", - заявив розвідник.

За словами офіцера, відновлення цих літаків може зайняти у росіян декілька місяців, а під час атаки на аеродромі не спрацювала повітряна тривога.

Також Юсов уточнив дату і час коли це відбулося. Раніше повідомлялося, що атака на військовий аеродром "Оленья", "Дягілево" і в Енгельсі Саратовської області РФ відбулася вночі і вранці 27 липня 2024 року.

"По датах можемо сказати про те, що йдеться про 25 липня. Інформація була повідомлена пізніше, власне після додаткової верифікації. І справді, 25 липня, орієнтовно 15:47 зафіксований подібний удар", – сказав Юсов.

Нагадаємо, вранці 30 липня російська служба "Радіо Свобода" опублікувала супутникові знімки, які, зі слів журналістів, "показують відсутність слідів українського удару по базі стратегічної авіації".

Представник ГУР водночас запевнив, що супутникові знімки – "не єдине джерело інформації, на яке варто спиратися".

Пряма мова: "Слід розуміти, що безумовно супутникові знімки – це дуже важливе джерело інформації, але характер пошкоджень і ураження різні і це, звичайно, не єдине джерело інформації, на яке варто спиратися. Але інформація підтверджена з різних джерел, і про сам факт цього інциденту ми вже можемо говорити як про те, що точно мало місце бути".

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...