"Дуже неприємно думати": Країни Європи побоюються потрапити в "любовний трикутник" із Путіним і Трампом, - The Telegraph

Уряди країн Європи розробляють плани на випадок, якщо їм доведеться опинитися в menage a trois («любовному трикутнику») з Дональдом Трампом (якщо той знову стане президентом США) і російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

«Дуже неприємно думати, що Захід опиниться в ситуації menage a trois з Путіним, якщо Трамп стане президентом. Якщо він повернеться, продажі попкорну в Москві та Пекіні злетять до небес. Усе, що їм потрібно робити, це сидіти склавши руки і спостерігати, як Захід розривається на частини внутрішніми розбіжностями», — заявило джерело в європейських дипломатичних колах.

Плани «Трампа 2.0» залишаються невизначеними, але зосереджені на можливих способах підтримки України, якщо США відмовиться від підтримки союзника Заходу, якого роздирає війна.

За даними The Telegraph, одне з питань, що стоять перед європейськими лідерами, полягає в тому, чи зможуть вони «заповнити» обсяги зброї, поставленої Києву Вашингтоном, якщо Трамп, у разі перемоги на виборах президента США, вирішить припинити поставки.

Трамп неодноразово заявляв, що міг би покласти край війні в Україні, уклавши угоду між Києвом і Москвою. Трамп також заявляв — якби він здобув перемогу над Джо Байденом на президентських виборах 2020 року, то Путін би не став би починати вторгнення в Україну.

Такі заяви кандидата в президенти від республіканців викликали побоювання серед європейських урядів — мовляв, він може змусити Україну поступитися частиною територій РФ в обмін на припинення вогню.

Існують також побоювання, що західні розвіддані можуть потрапляти до рук Кремля через Трампа, який, як нещодавно попереджав колишній глава ЦРУ Леон Панетта, міг стати «джерелом» для Путіна, повідомили в The Telegraph.

У Євросоюзі нещодавно опублікували доповідь експрем'єр-міністра Італії Маріо Драгі, який попереджав — ЄС більше не може покладатися на США в питаннях своєї безпеки.

Побоювання з приводу безпеки Європи ще більше посилилися після того, як Трамп виступив із погрозами дозволити Росії атакувати європейських союзників по НАТО, які не досягли цільових показників фінансування потреб Альянсу.

6 жовтня The New York Times повідомило про те, що Путін з 2017 року докладав зусиль, щоб сформувати у тодішнього президента США Трампа негативне враження про Україну.

Журналісти дізналися, що на першій зустрічі 2017 року Путін запевняв Трампа, що Україна є «корумпованою і сфабрикованою» країною, а також відмовляв від військової допомоги Києву. Крім цього, диктатор стверджував, що Росія нібито має повне право здійснювати свій вплив на Україну.

8 жовтня The Washington Post із посиланням на нову книжку Боба Вудворда, репортера, який опублікував історію Вотергейтського скандалу, повідомило, що Трамп і Путін розмовляли щонайменше сім разів відтоді, як американець залишив посаду президента США 2021 року.

“Є і серйозні. Це війська ПДВ і морпіхи": Командир розповів, кого Росія кинула на штурми на Курщині

понеділок, 14 жовтень 2024, 9:56

Курська операція Збройних сил України дозволила відтягнути російські війська з Донеччини та Запоріжжя. Командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач в інтерв’ю ТСН розповів, що це за підрозділи і наскільки вони потужні, передаю...

Не такий, як Шольц? Кандидат у канцлери Німеччини заявив, що передав би Taurus Україні, але є умова

понеділок, 14 жовтень 2024, 9:50

Голова опозиційної німецької партії "Християнсько-демократичний союз" та майбутній кандидат на пост канцлера Фрідріх Мерц підтримує передачу Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Але не одразу, а після поетапного процесу, передають Патріоти Украї...