Дуже символічно: Представники терористичного руху "Талібан" сфотографувалися з георгіївськими стрічками

Російський дипломат Микита Іщенко теж надягнув георгіївську стрічку і позував на фото поряд із чоловіками у традиційному афганському одязі.

Таліби із георгіївськими стрічками. Фото: Фейсбук.

Радіостанція "Эхо Москвы" звернула увагу на фотографії, розміщені в соціальній мережі "ВКонтакте" російським дипломатом Микитою Іщенком, на яких кілька людей у традиційному афганському одязі позують із георгіївськими стрічками на грудях, передають Патріоти України.

У посольстві РФ у Кабулі Іщенко фігурує на посаді прес-аташе. Російський дипломат теж надягнув георгіївську стрічку і позував на фото поряд із чоловіками у традиційному афганському одязі. Фотографії підписано: "Таліби & георгіївська стрічка". Журналіст "Эхо Москвы" Володимир Варфоломєєв опублікував у Facebook скріншот зі сторінки дипломата.

"Прес-аташе посольства в Афганістані постить фото талібів, які прийшли в гості. Судячи з антуражу, це святковий прийом на честь Дня Перемоги. Перемогу над ким спільно відзначають РФ і "Талібан" (терористична організація, заборонена в РФ) – над світовою цивілізацією?" – написав він.

Рух "Талібан" визнано міжнародною спільнотою і Росією терористичним. Його діяльність заборонено на території РФ. У російському МЗС відмовилися коментувати публікацію дипломата.

На сторінці Іщенка "ВКонтакте" стверджують, що на прийом у посольстві запросили "колишнього функціонера руху талібів, а також представників іноземних дипмісій і міжнародних організацій. Після прибуття всім гостям роздавали георгіївські стрічки". Ім'я таліба і його нинішню посаду дипломат не назвав.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...