Двері на замку та працює комісія: В УПЦ МП забрали два найбільших храма Києво-Печерської лаври

У Києві в понеділок, 2 січня, Успенський собор та Трапезна церква Києво-Печерської лаври зачинені на замок, а двері опечатані. Наразі там працює комісія музею. Як повідомляє Оbozrevatel, представникам УПЦ МП не подовжили договір на користування цими об’єктами, передають Патріоти України.

Так, з 1 січня представники Української православної церкви Московського патріархату вже більше не використовують Успенський собор та Трапезна церква Києво-Печерської лаври. Наразі у цих будівлях працює спеціальна комісія заповідника.

Двері сакральних будівель закриті на замки та опечатані. Коли їх знову відкриють для прихожан та чи будуть там відбуватись служіння, поки не відомо.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики не рекомендуватиме Лаврському заповіднику продовжувати угоду з Українською православною церквою Московського патріархату. Йдеться про оренду саме Успенського собору і Трапезної церкви у Верхній лаврі.

1 грудня у Києві правоохоронці повідомили про підозру священнику Києво-Печерської лаври. Під час його богослужіння славили "русскій мір".

До цього Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві. Зокрема, перевіряли приміщення та осіб, які перебувають у монастирі.

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...

Керівництво угорського OTP Bank назвало безглуздою ідею продажу свого бізнесу в Росії. Адже дуже добре заробляє там після відходу більш сумлінних фінустанов

понеділок, 29 квітень 2024, 23:59

Криваві рублі не тхнуть угорським ділкам, А спроби вишвирнути за це безпринципних лихварів щ України наражаються на шантаж режиму Орбана. Угорський OTP Bank (материнська структура російського ОТП Банку та українського ОТП Банку) отримує дивіденди від с...