"Дискредитують" регіон та "дестабілізують" ситуацію: На окупованій Херсонщині хочуть заборонити Інстаграм та Фейсбук

Російські загарбники планують заборонити на території окупованої Херсонщини доступ до соціальних мереж. Йдеться про інстаграм та фейсбук, передають Патріоти України.

Фейсбук та інстаграм "дестабілізують" ситуацію

Про таке "нововведення" заявив Кирило Стресоумов, якого росіяни призначили "заступником голови ОВА". Його заяву поширили російські ЗМІ. Зауважимо, що в Росії корпорацію Meta, якій і належать соціальні мережі, визнали "екстремістською". Колаборант Стресоумов заявив, що інстаграм та фейсбук "дискредитують" регіон та "дестабілізують" ситуацію. Так, звісно, саме соціальні мережі, а не російські окупанти "дестабілізують" ситуацію.

На злочин росіян відреагувала Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наголосила, що такі дії росіян ускладнять комунікацію херсонців з рідними та близькими. "Також це суттєво обмежить можливість громадян отримувати доступ до суспільно-важливої інформації від державних органів, насамперед про небезпеку для життя та здоров'я", – зазначила чиновниця.

Вона підкреслила, що дії окупантів є порушенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну врахувати цей факт.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...