"Епоха бідності" ж минула: "А де підвищення соціалки? Вони кажуть, що немає грошей... Але ж знайшли на підвищення витрат Офісу президента", - нардеп забив на сполох через держбюджет-2020

Уряд Гонарука не те що не підвищив зарплатню вчителям до $4000, але й скасував надбавки, закладені урядом Гройсмана

У проєкті державного бюджету на 2020 рік, який 3 листопада був затверджений Кабінетом міністрів України, соціальна складова залишилася на дуже низькому рівні, зазначають Патріоти України.

Такі попередні висновки озвучив в ефірі ObozTV народний депутат України від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко. Він уточнив, що поки що не бачив держбюджету-2020 у повному обсязі, але обговорював документ із деякими міністрами.

"Із того, що я вже знаю – чув учора (3 листопада. – Ред.) на засіданні Кабміну і спілкувався з деякими міністрами – соціальна складова як була на дуже низькому рівні, так, найімовірніше, і залишиться. У такому вигляді, звичайно, я за цей бюджет голосувати не буду", – попередив Гончаренко.

Політик нагадав, що в команді Володимира Зеленського говорили про вчительські зарплати у $4000, але, судячи з усього, не збираються підвищувати оплату педагогам навіть на заплановані раніше 20-70%.

"Дійсно, $4000 – це взагалі було щось дуже дивне. Але хоч якесь підвищення має бути. Є постанова уряду від липня 2019 року, яка передбачає підвищення зарплат в освітній сфері на 20-70%. Постанова чинна, вона не було скасована новим урядом. Але при цьому не виконується", – наголосив він.

"Коли я після першого читання ставив це питання в Раді Гончаруку, він казав, мовляв, дочекайтеся, у нас не було часу, а до другого читання ви побачите... І що ми побачили? Нічого не змінилося", – розповів нардеп.

Гончаренко звернув увагу, що мова йде не тільки про вчителів.

"Вихователі дитячих садків отримують зарплату на рівні технічок. Прожитковий мінімум – 2000 грн. Мінімальна пенсія фактично не підвищується перші півроку, і тільки після цього йде якесь підвищення. Звичайно, це неприйнятний бюджет", – уточнив він.

На його думку, Кабмін не хоче виділяти гроші на підвищення соціальних стандартів.

"Вони кажуть, що немає грошей... Так, можу погодитися, що грошей мало. Але ж вони знайшли гроші на підвищення витрат Офісу президента, на всі ці НАБУ та інші правоохоронні органи. Чому вони не можуть виділити хоча б якісь гроші, нехай не в повному обсязі, на підвищення соціальних стандартів? Тому що просто не хочуть", – підсумував Гончаренко.


"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...