Ердоган розлючений зривом зернової угоди, - речник Одеської ОВА

Речник начальника Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що президент Туреччини Ердоган залишився дуже незадоволеним тим, що Росія вийшла із зернової угоди. Про це він розповів в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Кілька днів тому ми говорили, що понад 170 суден, які експортували зерно з України, застрягли в протоці Босфор. Головною причиною стала інспекція з РФ, яка перевіряє судна саме в протоці Босфор. Почалося з того, що вони не зʼявлялись на інспекцію, або затримували процес перевірки. До прикладу, одне із суден, яке експортувало зерно до Алжиру, було в шляху 25 діб, 14 із них простояли в Босфорі", - пояснив Братчук.

Речник начальника Одеської ОВА вважає, що росіяни готувались заздалегідь зірвати зернову угоду. "Росіяни щось вигадують щодо Севастополя, щоб зірвати зернову угоду. До речі, від зернового коридору до Севастополя 220 км. Ми прекрасно розуміємо, що росіяни готувались до того, щоб зірвати угоду та заблокувати зерновий коридор. Зараз слід спостерігати з тим, як відреагує Туреччина. Оскільки за нашими даними, президент Туреччини Ердоган дуже розлючений тим, що росіяни зірвали зернову угоду", - додав він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...