Фінляндія розгляне можливість передачі Україні винищувачів Hornet, але за однієї умови

Фінляндія розгляне можливість надання Україні своїх винищувачів Hornet. Утім, уряд країни його зможе погодити його лише після того, як Гельсінкі отримає раніше замовлені для себе сучасні F-35. З такою заявою виступила фінська прем’єр-міністерка Санна Марін, повідомляє Barrons, передають Патріоти України.

Зазначається, що спершу країна має зняти старі літаки з озброєння. "Ми очікуємо на прибуття нових винищувачів F35… Коли ці старі Hornet будуть зняті з озброєння, ми зможемо обговорити їхнє подальше використання", – пояснила вона.

Відомо, що Фінляндія замовила у США 64 винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35. Однак отримати країна їх зможе не раніще 2025 року.

На тлі війни в Україні президент Фінляндії Саулі Нііністо наголосив на важливості підтримання фінами власної обороноздатності. "Щодо Hornet, то визначальним фактором є потреби нашої власної оборони. Що буде з цими літаками після їхнього зняття з озброєння – це вже зовсім інша розмова", – пояснив він.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...