Голоду у світі не буде? ЗМІ повідомили про погодження Україною, РФ і Туреччиною схеми вивезення зерна з Одеси

Україна, Росія та Туреччина погодили попередню схему виходу українських суден із зерном із порту Одеси, який опинився у російській блокаді поряд з іншими морськими портами України. Про це російському пропутинському виданню "Известия" заявило джерело в уряді, передають Патріоти України.

Зокрема, повідомляється, що розмінуванням у територіальних водах України займатимуться турецькі військові, вони ж супроводжуватимуть кораблі до нейтральних вод. Там судна зустрінуть російські кораблі та супроводжуватимуть їх до Босфору.

Поки що схема узгоджена тільки для Одеси. У парламенті Туреччини пояснили, що Анкара бере участь у цій операції, оскільки їй важливо врегулювати світову продовольчу проблему.

Згідно з повідомленням, Україна погодилася допустити у свої територіальні води турецькі судна для розмінування обумовленої частини акваторії та створення «зернового коридору».

«Турецькі військові займуться розмінуванням прибережної зони в районі Одеси. Судна виходять з порту під конвоєм турецьких кораблів до нейтральних вод Чорного моря, до встановленої координати. Далі до Босфору їх супроводжуватимуть російські військові кораблі, щоб забезпечити їх безпечний прохід через Чорне море і не допустити провокацій. Така схема узгоджена з Туреччиною та Україною, залишилося деталізувати точний маршрут кораблів», — підкреслило джерело.

Зазначається, що «дорожню карту» затвердять вже 8−9 червня. Братимуть участь у переговорах і представники ООН.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...