Готові дати відсіч агресору: Флот США розпочав військові навчання - наймасштабніші з часів холодної війни

Військово-морські сили США з 3 до 16 серпня проводять навчання, які називають наймасштабнішими з часів холодної війни, а саме: з часів навчання НАТО Ocean Venture у 1981 році. Про це повідомляє Шостий флот ВМС США, передають Патріоти України.

У Large Scale Exercise (LSE) братимуть участь 36 кораблів, зокрема авіаносці та підводні човни. Навчання охоплюватимуть тренування у тактичних та стратегічних діях.

Військові навчання відбуватимуться у 17 часових поясах, до тренувань залучені команди корпусу морської піхоти, експедиційні сили морської піхоти тощо. У цьогорічних навчаннях братимуть участь лише військові Сполучених Штатів, але в майбутньому планується залучити союзників та партнерів.

LSE називають наймасштабнішими військово-морськими навчаннями з часів тренувань Ocean Venture у 1981 році від НАТО. У флоті кажуть, що за допомогою цьогорічних навчань хочуть показати конкурентам, що США готові до військових дій у разі потреби.

Американсько-українські навчання

З 28 червня по 10 серпня в Україні відбулися багатонаціональні військові навчання Sea Breeze. Їх проводять із 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міністерствами оборони США та України. Вони відбувалися у північно-західній частині Чорного моря, а також у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

У них взяли участь 5 тисяч військових. До навчань залучили 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу, а також Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі. Росія закликала США відмовитися від навчань, але до прохань Москви у Вашингтоні не дослухалися.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...