Готували диверсії на коліях та автотрасах: У Польщі викрили мережу російських шпигунів

Польські служби викрили шпигунську мережу, яка працювала на Росію. Група мала вести підготовку до диверсійної діяльності на території Польщі, зокрема на залізниці та автошляхах, якими транспортують зброю для України. Про повідомляють на сайті RMF FM з посиланням на джерела в Агентстві внутрішньої безпеки, передають Патріоти України.

За попередніми даними, у справі затримано шість осіб . Ймовірно, це громадяни Білорусі, які працювали на замовлення російських спецслужб. Арешти пов'язані з виявленням прихованих камер на важливих маршрутах і залізничних вузлах, особливо на ділянках у Підкарпатському воєводстві, що межує з Україною.

Також шпигунське обладнання було встановлене біля аеропорту в Ясьонці під Жешувом, куди транспортують західну зброю та боєприпаси для України.

Як додає сайт, зазначені камери мали бути встановлені також в інших місцях і містах Польщі. RMF FM повідомляє, що співробітники служб і поліції приведені в стан підвищеної готовності. Вони спрямовані на перевірку та захист стратегічних для Польщі залізничних маршрутів. Також мали посилити захист ключових об’єктів критичної інфраструктури.

Речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин оприлюднив повідомлення про проведення у четвер, 16 березня, спеціального брифінгу для ЗМІ, на якому буде зроблено заяву з цього приводу.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...