Готував план "Завоювання Галілеї": Ізраїль ліквідував командувача елітного підрозділу "Хезболли"

Літаки військово-повітряних сил Ізраїлю завдали цілеспрямованого удару в районі Бейрута і ліквідували керівника оперативного відділу «Хезболли» і командувача елітних сил «Радван» Ібрагіма Акіля. Про це повідомляє пресслужба ЦАХАЛу. Під час удару разом з Акілем були ліквідовані старші оперативники оперативного штабу «Хезболли» і командири підрозділу «Радван», інформують Патріоти України.

Як зазначає ЦАХАЛ, Ібрагім Акіл і командири «Радван», які були ліквідовані, планували план нападу «Хезболли» під назвою «Завоювання Галілеї», згідно з яким «Хезболла» мала намір проникнути в ізраїльські громади і вбивати невинних мирних жителів.

Акіл почав співпрацювати з «Хезболлою» у 1980-х роках, будучи бойовиком терористичного осередку «Організації ісламського джихаду», який відповідає за терористичні атаки «Хезболли» за межами Лівану, і брав участь у багатьох терористичних атаках «Хезболли» в багатьох країнах світу проти невинних цивільних осіб. З 2004 року він очолював оперативний відділ «Хезболли», де відповідав за бомбардування, протитанкові ракетні атаки, протиповітряну оборону та інші військові атаки «Хезболли».

Крім того, він був командувачем «Сил Радван» – елітного підрозділу «Хезболли», головною метою якого є завоювання громад Галілеї та вбивство невинних цивільних осіб і солдатів ЦАХАЛу. «Ібрагім Акіл керував і брав участь у багатьох терористичних атаках проти невинних ізраїльських цивільних осіб і солдатів ЦАХАЛу», – йдеться в повідомленні.

Акіл був відповідальним за протитанкову ракетну атаку на пост Авівім у 2019 році на півночі Ізраїлю, терористичну атаку на перехресті Мегіддо у 2023 році та спроби проникнення терористів Хезболли на ізраїльську територію з метою вбивства цивільних осіб та солдатів ЦАХАЛу під час війни «Залізних мечів». Також він керував терористичною атакою на посольство США в Бейруті в 1983 році. Він перебував у розшуку в Сполучених Штатах.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...