"Гра у хованки": Перший помічник Зеленського на службовому авто їздив в офіс Коломойського, - "Схеми"

Відповідаючи на питання, чи спілкується він з Ігорем Коломойським, Сергій Шефір відповів ствердно.

Перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір відвідував офіс олігарха Ігоря Коломойського на службовому автомобілі Держуправління справами. Про це повідомляють "Схеми: корупція в деталях", передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, ввечері, у понеділок, 28 жовтня через паркінг офісного центру Коломойського виїхала Toyota Camry з номерними знаками Державного управління справами. Схеми встановили, що цим авто користується перший помічник президента Володимира Зеленського, його багаторічний бізнес-партнер й співвласник Квартал 95 Сергій Шефір.

Через годину з офісного центру поїхав також кортеж, яким користується олігарх Ігор Коломойський.

Коментуючи візит, Шефір спочатку стверджував, що зустрічався там не з олігархом, а з іншою людиною. Однак, з ким саме, уточнити відмовився, зіславшись на «комерційну таємницю приватного підприємства».

За словами Шефіра, він був там у справах студії Квартал 95, а не через питання діяльності Зеленського. «Я не штатний працівник, я - позаштатний помічник (президента - ред.), І залишаюся працювати ще в студії Квартал 95. Я працюю там. Рахуюсь там. А як ви хотіли? Мені з чогось жити треба. Треба зарплату отримувати», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи спілкується він з Коломойським, Шефір відповів ствердно. «Він - акціонер каналу, на який поставляє продукцію студія Квартал 95. Тому ми обговорювали, логічно, які програми будуть виходити, всі внутрішні справи телевізійні», - сказав Шефір.

У результаті Шефір все ж визнав, що в той вечір він зустрічався в офісі в центрі Києва саме з Коломойським. У свою чергу Коломойський, якому журналісти зателефонували відразу ж після дзвінка Шефіра, не визнав, що Шефір приїжджав саме до нього.

«Він до мене в офіс не приїжджав. Він приїжджав до товариша Міндіча. А я його зустрів у передпокої...Так, хвилина, "привіт-бувай". Він приїжджав у питаннях "квартальних". Я не веду ці питання. Ось вони там, наскільки я знаю, узгоджували плани на наступний рік. Пакет», - сказав олігарх.

Відповідаючи на питання, чи впливає він на діяльність Зеленського через Шефіра, Коломойський відповів: «Побачив, що він приїхав, спитав: а що, яким вітром? А він: до Тимура. Ну добре. Успіхів...Я дуже обережний в цьому. Тим більше, ми знаходимося з Мінідчем на різних поверхах. Я заходив до Палиці, а Шефір заходив до Міндіча», - сказав він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...